Yhdistysrekisteri

§1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Savo-Karjalan Valjakkourheilijat Ry. Liiton kotipaikka on Kuopio. 

§2 Tarkoitus ja toiminnan laatu
Yhdistyksen tarkoituksena on yhdistää Savon (Etelä- ja Pohjois-Savo) sekä Karjalan seudun (Etelä- ja Pohjois-Karjala) valjakkourheilijoita sekä tukea koiravaljakkolajien harrastamista. Lisäksi tarkoituksena on edistää valjakkourheiluharrastusta näillä seuduilla, joilla ei vielä ole valjakkourheiluun keskittynyttä yhdistystä.  

§3 Tarkoituksen toteuttaminen
Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa
ohjaamalla  ja neuvomalla jäseniään sekä valjakkourheilusta kiinnostuneita
valvomalla näiden sääntöjen noudattamista ja ratkaisemalla niitä koskevat rikkomukset ja erimielisyydet
edustamalla jäsenliittona Suomen Valjakkourheilijoiden Liittoa ja valvomalla sen sääntöjen ja määräysten noudattamista
järjestämällä yhteisharjoituksia ja tapahtumia valjakkourheiluun liittyen
harjoittamalla julkaisu- ja tiedotustoimintaa
toimimalla yhteistyössä muiden valjakkourheiluseurojen kanssa ja ylläpitää yhteyksiä muihin valjakkoharrastajiin 
3.1 Liitto voi voittoa tavoittelematta välittää jäsenilleen valjakkourheilussa ja retkeillessä tarvittavia varusteita ja urheiluvälineitä.
3.2 Toimintansa tukemiseksi liitto voi järjestää maksullisia kilpailu- ja huvitilaisuuksia, panna toimeen rahankeräyksiä ja arpajaisia, harjoittaa majoitus- ja ravitsemusliiketoimintaa, ostaa toimintaansa varten kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoja ja testamentteja.


§4 Jäsenet
Yhdistykseen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Yhdistys voi periä varsinaisilta jäseniltään liittymis- ja jäsenmaksuja. Maksujen euromäärä määrätään sääntömääräisessä yhdistyskokouksessa syksyisin. 


§5 Yhdistyksen jäsenyydet
Yhdistyshallitus päättää liittymisestä muihin järjestöihin ja niistä eroamisesta. Liitto hakee jäsenyyttä Suomen Valjakkourheilijoiden liittoon (VUL). 


§6 Hallitus
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja 2-8 muuta varsinaista jäsentä sekä 0-8 varajäsentä. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaanluettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.


§7 Yhdistyshallituksen tehtävät 

  • hoitaa yhdistyksen asioita, sääntöjen ja liittokokouksen päätösten mukaisesti
  • edustaa yhdistystä
  • valita yhdistyksen edustajat muihin yhteisöihin
  • kutsua yhdistyskokoukset koolle ja valmistella niitä
  • pitää jäsenluetteloa
  • hoitaa yhdistyksen taloutta ja omaisuutta
  • huolehtia talous- ja toimintasuunnitelmien sekä toimintakertomusten ja tilinpäätösten laatimisesta
  • vahvistaa liiton sääntöjä alemmanasteiset määräykset ja ohjeet
  • huolehtia arvokilpailujen anomisesta
  • hoitaa muut yhdistyksen ja lajin toimintaa edistävät tehtävät.


§8 Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kukin yksin.

§9 Tilikausi
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

§10 Yhdistyksen kokoukset
Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta. Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Yhdistyksen kevätkokous pidetään tammi-toukokuussa ja syyskokous syys-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

§11 Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille sähköpostitse

§12 Varsinaiset kokoukset
Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  • kokouksen avaus
  • valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  • todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  • todetaan läsnäolijat ja äänimäärät
  • hyväksytään kokouksen työjärjestys
  • esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto
  • päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
  • käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  • kokouksen avaus
  • valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  • todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  • todetaan läsnäolijat ja äänimäärät
  • hyväksytään kokouksen työjärjestys
  • vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus seuraavalle kalenterivuodelle
  • valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
  • valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa
  • käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

§13 Sitoutuminen antidoping- ja kurinpito säännöstöön
13.1 Savo-Karjalan Valjakkourheilijat Ry ja sen jäsenet ovat sitoutuneet kulloinkin voimassa olevaan Suomen Antidopingtoimikunnan antidopingsäännöstöön ja sitä kautta Kansainvälisen Olympiakomitean ja kansainvälisen liiton antidopingsäännöstöön sekä Euroopan Neuvoston hyväksymän yleissopimuksen, pohjoismaisen antidopingsopimuksen sekä Suomen allekirjoittamien muiden kansainvälisten antidopingsopimusten mukaisiin sääntöihin.
13.2 Savo-Karjalan Valjakkourheilijat Ry ja sen jäsenet sitoutuvat liikunnan ja urheilun yhteisiin vakavaa epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskeviin kurinpitomääräyksiin ja urheiluyhteisön yhteisen eettisten rikkomusten kurinpitolautakunnan toimivaltaan ja sääntöihin sekä sen päätöksiin. 

§14 Yhdistyksestä eroaminen ja erottaminen
14.1 Jäsen voi erota liitosta ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle, sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla eroamisesta yhdistyksen vuosikokouksessa. Eroaminen tulee voimaan sen toimintakauden lopussa, jonka aikana siitä on ilmoitettu. Jäsenen tulee suorittaa ne jäsenmaksut, joihin se on määräajaksi sitoutunut
14.2 Yhdistyshallitus voi erottaa jäsenen, joka ei täytä näiden sääntöjen mukaisia velvollisuuksia tai toimii vastoin liiton tarkoitusta tai toiminnan perustaa
14.3 Yhdistyshallitus voi myös, jos jäsen on rikkonut liiton sääntöjä tai on urheilunpiirissä menetellyt urheilun eettisten arvojen ja urheilun reilun pelin periaatteiden vastaisesti, päättää jäsenen sulkemisesta määräajaksi liiton toiminnasta.
14.4 Yhdistyshallitus voi evätä jäseneltä äänioikeuden yhdistyskokouksessa, jos jäsen ei ole suorittanut erääntynyttä jäsenmaksuaan kuukauden kuluessa sen erääntymisestä.
14.5 Pykälien 14.1. ja 14.2. mukainen päätös tulee voimaan heti ja sen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon viisi päivää sen jälkeen kun, päätös on lähetetty sille kirjatussa kirjeessä. Päätöksestä voi valittaa yhdistyksen päättämille omille valituselimille ja/tai urheilun oikeusturvalautakunnalle sen mukaan kuin siitä on erikseen säädetty.


§15 Sääntöjen muuttaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta.

§16 Yhdistyksen purkaminen
Yhdistyksen purkamisesta päättää yhdistyskokous vähintään kolmen neljäsosan enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa varat on luovutettava johonkin liiton tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättäneen yhdistyskokouksen päätösten mukaisesti.
 

Takaisin sivun yläosaan